Kur duhet të kontaktojnë mjekun personat me dhembje fyti?

 • Nëse keni temperaturë 39°C ose temperaturë më të lartë;
 • Nëse temperatura e ngritur në 38° C nuk ulet as pas 5-7 ditëve;
 • Në rast të rritjes dhe dhembjes së gjëndrave limfatike në qafë;
 • Në rast të lodhjes dhe kufizimit në kryerjen e aktiviteteve të përditshme;
 • Nëse keni dhembje veshi ose sinusesh (ndërmjet vetullave ose nën sy);
 • Nëse dhembja e fytit është shumë e fortë, me ndjesi shtrëngimi ose vështirësi në gëlltitje;
 • Nëse keni shqetësime të theksuara të frymëmarrjes;
 • Nëse keni ndonjë sëmundje kronike të sistemit respirator ose imunitar;
 • Në rast se keni vuajtur më parë nga ethet reumatike;
 • Në rast të shfaqjes së puçrrave në trup;
 • Në rast se keni përdorur produktet Lysobact®, dhe nuk keni ndjerë përmirësime ose nëse simptomat janë përkeqësuar brenda 5 ditëve.

Ova stranica je također dostupna na: Bosnian Macedonian Serbian Ukrainian English Croatian