Кога пациентите кои имаат болки во грлото треба да се јават на лекар?

 • ако темперетурата е  39°C или повисока
 • ако е благо повишена температура до  38° C не се намалува ни после 5-7 дена
 • во случај на зголемени и болни лимфни јазли на вратот
 • во случај на малаксаност и ограничувања во вршење на секојдневните активности
 • ако е присутна болка во увото или синусите (помеѓу веѓите или под очите)
 • ако болката во грлото е изразито јака, со чувство на затегање и тешкотии при голтање
 • ако се јават изразени потешкотии во дишењето
 • ако веќе постои хронична болест на дишниот или имуниот систем
 • во случај на предходно прележана ревматска треска
 • во случај на појава на осип по телото
 • во случај да предходно сте користеле некој од Lysobact® производите, и доколку не дојде до подобрувањеили дојде до влошување на смптомите во рок од 5 дена

Ova stranica je također dostupna na: Bosnian Albanian Serbian Ukrainian English Croatian