• bs
  • sq
  • mk
  • sr
  • uk
  • en
  • hr

Играјте игрица, победете ја болката во грлото!

Кога ќе се појават симптомите и знаците на болкиво грлото често се препорачува мирување дома.
За побрзo да ви пројде времето и да се забавувате за вас спремивме една игрица  LYSOBACT.

Играјте ја игрицата и победете ги причинителите на болки во грлото!
Целта на игрицата е да се уништат што повеќе мети  -бактерии во устата и грлото , пред да удрат во увулата  (ресичката).

Игрицата е бсплатна и можете да ја игрте во секој период , без преземање на содржината.
Со клик на логото (под сликата), покренете ја игрицата Lysobact во вашиот бросвер.
lysobact-name

 

Lysobact игрицата можете да ја играте на вашиот паметен телефон или таблет.
Зависно дали користите iPhone или паметен телефон Android, со клик на една одговарачка платформа (iикончето испод), безплатно ја преземате игрицата за вашиот уред.

en_app_rgb_wo_45 badge_appstore-lrg

Упатство за игра!

Старт
Избор на тежина на играта
Почеток на играта
Време
Бодување
Здравје
Нивоа
Победа и крај

 

Старт

Со пртисок/клик на копчето    start ја започнуате игрицата LYSOBACT.

Избор на тежина на играта

Избор на тежина на играта (сразмерно на брзината на движење на метите – бактериите):

igrac_pocetnik – бактериите се движат поспоро

igrac_expert– бактериите се движат со поголема брзина т.е се препорачува за понапредни играчи со подобри рефлекси

Почеток на играта

Погодете што повеќе бактерии  пред да удрат во ресичката.

Внимание ! Некои бактерии пред ударот во ресичката не се распаѓаат туку делумно се сокриваат позади ресичката!

Време

Во средниот дел од екранот се наоѓа часовник vrijemeкои покажува време (во секунди) кое поминало од почетокот на играта.

 

Бодување

Бодовите се прикажани на индикаторот   кој се наоѓа во долниот лев агол на екранот
Со уништување на бактериите освојувате бодови на здравје.

 

 

Здравје

Во долниот десен агол од екранот се наоѓа индикаторот со скала на здравје.

energija004

 

 

 

Доколку успешно ги уништувате бактериите – расте зелената боја на скалата на здравје/

energija001

 

 

 

Доколку бактериите удрат во ресичката, ако се залепат или се скријат позад неа-  расте црвената скала на болка во грлото.

energija003

 

 

 

Ако зелената скала на здравје падне во минимум, тогаш сте изгубиле!

energija002

 

 

 

 

 

Нивоа

Кога зелената скала н здравје ќе порасне до максимум, автоматски преминувате на следното ниво.

Игрицата LYSOBACT  има вкупно три нивоа.

level01startLYSOBACT® LOZENGE

 

level02startLYSOBACT SPRAY®

 

level03startLYSOBACT COMPLETE SPRAY®

Броеви од 1 до 3, од лева страна на индикаторот на здравје, покажуваат нивото на кое се наоѓате.

energija004

 

 

 

 

Сте изгубиле!

Ако сте останале без здравје –energija002значи сте изгубиле.

 

Имате можност да ја започнете играта од почеток – со клик на копчето    pocetak  , или продолжете со игра на поаледното ниво до кое сте стигнале – со клик на  копчето   „Реприза“ repriza

 

Победа и крај

Кога ќе ги поминете сите три нивоа, сте дошле до крај на игрицатаб LYSOBACT…

…сте ја победиле болката!

Ако не, имате можност да изберете тежина на игарата Ekspert и да ја пробате среќата со уште побрзи бактерии.

Ви посакуваме добро здравје со производите  LYSOBACT®  и добра забава со игрицата LYSOBACT!

Ova stranica je također dostupna na: Bosnian Albanian Serbian Ukrainian English Croatian

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За дополнителни информации за индикациите,мерките на претпазливост и несаканите дејства на лекот, консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.