Како да си помогнеме кога имаме болки во грлото?

Кај појава и знаци на болки во грлото, како печење, жарење, гребење во грло…. често се препорачуваат мирување, во простории со постојана умерена темперетура, редовно проветрување и одржување на влажноста на воздухот, да се пијат доволно течности(чај), и да се јадат топли супи.Треба да се избегнуваат лута храна, кисело овошје, газирани пијалоци, чад од цигари и алкохол бидејќи дополнително ја надрзнуваат слузницата. Традиционално грлото се испирало со чај од жалфија, а денес се користат готови фармацевски форми во облик на спрејови, раствори, лозенги, пастили, таблети.

Ако ги користите   Lysobact®  производите(Lysobact® компримирани лозенги, Lysobact Spray® или Lysobact Complete Spray®).  Активните компоненти на производите  Lysobact®  дејствуваат против причинителот, на восплението (бактерии, вируси, гливици) ги ублажуваат смптомите, го смируваат воспалителниот процес, помагаат при зараснување на оштетената слузница на устата и грлото. Lysobact® ја штити слузницата на грлото и устата и го зајакнува локалниот имун одговор. Производите Lysobact Spray® и Lysobact Complete Spray® не содржат алкохол.

Ova stranica je također dostupna na: Bosnian Albanian Serbian Ukrainian English Croatian