Era e pakëndshme e gojës (halitosis)

Halitoza ka të bëjë me shfaqjen e aromës së pakëndshme të gojës ndonjëherë tek disa njerëz, ndërsa tek disa të tjerë gjithë kohës dhe më intensitet të ndryshëm. Era e pakëndshme zakonisht shkaktohet nga shtresat e baktereve në gjuhë dhe në mishin e dhëmbëve të infektuar dhe të dhëmbët me karies, por mund të shfaqet dhe si rezultat i procesit patologjik në gojë, hundë dhe në sistemin tretës, tek sëmundjet e traktit respirator, në rastin e diabetit, tek sëmundjet e qelizave të bardha të gjakut dhe gjatë marrjes së disa barnave.

Ova stranica je također dostupna na: Bosnian Macedonian Serbian Ukrainian English Croatian